m
|
Image Alt

Fine dining restaurant | luxe dineren bij – Restaurant Eden

Fine dining

Restaurant EDEN staat namelijk voor gemoedelijkheid. Iedereen is altijd welkom. Bij ons zal je geen linnen vinden op de tafels, 5 gangen aan bestek ingedekt of een eigenaar die je ontvangt in 3-delig pak. Nee wij houden ervan om te kunnen zijn wie we zijn. Fine dining bestaat niet alleen voor de hoge klasse. Het is er voor iedereen. Dit streven vertaalt zich bij ons bijvoorbeeld in de betaalbare menu’s die wij je aanbieden.

Op onze menukaart vind je meerdere opties. Wij hebben een JRE menu. Een menu dat van 4 tot en met 7 gangen te bestellen is. Hierin worden wat luxere producten gebruikt en wordt onze EDEN twist gemaakt met iets meer klassieke invloeden. Dit is dan ook onze variant van de “klassieke” fine dining experience..

In ons Inspiratie menu laten wij dat helemaal los. Deze fine dining experience is hoe wij denken en vinden dat deze moet zijn. Hier liggen producten en product combinaties een stuk minder voor de hand. Hierin willen wij jou als gast dan ook graag verrassen met wat er allemaal mogelijk is met ons voedsel. Dit menu is verkrijgbaar van 5 tot en met 7 gangen. Op onze menukaart vind je een stukje tekst waarin chef Herman uitlegt waarom hij een bepaald ingrediënt heeft gekozen voor zijn gerecht.

Op doordeweekse dagen en op zondag hebben wij ook nog een 4 gangen chefs menu. Dit is een verrassingsmenu voor al onze gasten die 5 gangen of meer op dat moment even iets te veel vinden. Want fine dining is niet alleen maar lang tafelen en veel verschillende gangen serveren. Het is ook zorgen dat je gast bediend wordt zoals hij of zij dat wenst.

Benieuwd wat ons menu op dit moment is?

fine dining- lounge restaurant EDEN

Wat is fine dining?

Fine dining is de term voor een opkomende trend voor de fijnproever met meer culinaire ervaring. Bij fine dining ligt de focus op persoonlijke service en eten van de hoogste kwaliteit in een ontspannende luxueuze omgeving. Niet alleen de smaak van de gerechten maar ook de opmaak wordt tot in het detail uitgedacht. Wanneer je culinair uit eten gaat bij restaurant Eden kom je niks te kort, het is ons doel om jou en geweldige lunch of diner te verzorgen.

De sommelier van EDEN vertaald zijn visie op fine dining door in zijn wijnkaart. Hier presenteert hij prachtige kwaliteitswijnen. En zoals dit geldt voor onze menu’s is dat ook zo voor onze wijnkaart. Fine dining hoeft niet duur te zijn. Robin heeft dan ook veel betaalbare pareltjes op zijn kaart staan. Prachtige wijnen uit vaak minder bekende landen of gebieden. Hij heeft zelfs een wijn die hij naar zijn visie laat creëren en doet importeren vanuit Spanje.

Naast wijn is zijn passie groter dan dat. Hij maakt zijn eigen frisdranken bijvoorbeeld. Van ice tea tot tonic of bitter lemon. Ook hierin vindt je de karakteristieke smaak van EDEN terug.

Ook van cocktails zijn we niet vies. Wij heben een aantal mooie cocktail voor u klaar staan. Ook alcohol vrije cocktail zijn beschikbaar. Mocht u zelfs geen alcohol willen drinken, maar wel graag een begeleidend drankje willen drinken bij uw gerecht, dan maakt Robin voor u met liefde en plezier een mooie begeleidende alcohol vrije cocktail. Zo brengen we een extra laag toe aan onze fine dining experience.

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal?

fine dining- Entree EDEN

Bijzonder uit eten in regio Eindhoven

Ga jij graag in stijl eten? Dan is onze fine dining ervaring iets voor jou. Gun jezelf een avond bijzonder uit eten in een van de beste restaurants in regio Eindhoven.
Kies uit ons “prestige’ JRE menu met exclusieve producten en mooie smaken. Of laat je verassen door ons inspiratie menu, waarin wij onze echte kookstijl naar voren brengen met uitgesproken smaken en product keuzes. Of het nu gaat om een zakendiner of een avondje uit met vrienden, wij zorgen voor een unieke fine dining ervaring die je niet snel zal vergeten

Wij ontvangen onze gasten graag in onze lounge. Hier gaat jouw fine dining experience beginnen. Je neemt lekker plaats en geniet van een aperitief samen met twee kleine hapjes. Je krijgt hier onze menukaart, en stemmen het menu met u af dat u graag geserveerd wilt hebben. Hier houden wij natuurlijk ook graag rekening met uw allergieën en dieet wensen. Benieuwd naar de gedachte gang van onze chef Herman Cooijmans of zijn ijscalculator Ice Solution?

Fine dining voor ieder budget

Neem een pauze van jouw drukke levensstijl om je te laten verwennen door een culinair diner in onze verfijnde eetgelegenheid met 1 michelin ster. Geniet van onze verse producten en uitgesproken smaken, de bijzondere wijnen die perfect worden afgestemd op jouw voorkeuzen en menu. EDEN biedt een scala aan menu’s, al startend vanaf €54,-! Bij Restaurant Eden kan je genieten, ontspannen binnen jouw budget.

Michelin

Met onze visie op fine dining hebben wij het eerste jaar hard gewerkt om dit te laten zien aan al onze gasten. Elke dag zijn we aan het streven geweest naar de standaard die we hebben. Na minder dan 1 jaar open te zijn werden wij dan ook aangenaam verrast. Wij werden door Michelin bekroond met 1 michelinster. Hij kwam volledig onverwacht. Wij waren zelf niet in de veronderstelling dat wij dat niveau al bereikt hadden. Het was een mooi moment die maandag, wij vierden namelijk de zondag erop volgend ons 1 jarig bestaan. Sinds dien mogen wij met onze fine dining experience ons elk jaar op rij een michelin restaurant noemen, en daar zijn wij erg trots op.

fine-dining-vega-knol

Vegetarisch fine dining

Wij zijn steeds meer bezig met het verduurzamen van ons concept. Natuurlijk hoort het serveren van vegetarische gerechten daar ook bij!

heb jij iemand in jouw gezelschap die voorkeur heeft voor vegetarisch dineren? Geen probleem! Wanneer jij, jouw reservering plaatst kan jij dit aangeven zodat wij rekening kunnen houden met jouw wensen. Onze chef Herman heeft is constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe vegetarische gerechten en haalt hier zelf ook ontzettend veel voldoening uit! kom jij het eens proberen?


how to embed google map in html

Valkenswaard | Eindhoven

Restaurant EDEN bevindt zich in Valkenswaard. Onder de rook van Eindhoven. Wij willen dan ook ons steentje bijdragen aan de mogelijkheid om in regio Eindhoven een echte fine dining experience te beleven. Valkenswaard is makkelijk te bereiken. Vanaf de Snelweg bij Eindhoven ben je er zo. En parkeren kan gratis voor de deur.