m
|
Image Alt

Kaaskaart – kaas | restaurant EDEN

Welkom
bij onze kaaskaart

Hieronder vindt u een opsomming van al de verschillende kazen die wij serveren in ons restaurant. Op onze kaaskaart hebben wij per kaas een smaakprofiel en een kleine omschrijving van de kaas vermeld staan. Ze staan in 4 categorieën onderverdeeld. Witschimmel, Rood flora, (half)harde kazen en blauwschimmel kazen.

Chef Herman en sommelier Robin zijn samen continue aan het zoeken naar de mooiste kazen. Zij houden ervan om regionaal en nationaal een plek te bieden, maar maken ook ruimte voor de mooie kazen uit het buitenland.

Robin importeert zelf kazen uit noord Italië. Hier gaat hij regelmatig op zoek naar alles wat noord Italië te bieden heeft via zijn kaas import La Casera. Deze kazen worden persoonlijk door Robin geselecteerd en beoordeeld alvorens hij ze naar Nederland importeert. Dit willen wij als restaurant EDEN graag aan jullie presenteren.

Op dit moment vindt je op onze uitgebreide kaaskaart meer dan 20 verschillende soorten kazen. Voor een kaas wagen hebben wij helaas geen ruimte, vandaar deze kaaskaart. Hierin staan uitgebreid alle kenmerken met een smaak omschrijving, zodat u een weloverwogen keuze kan maken.

Kaas plateau

Naar eigen wens, geserveerd met huisgemaakt brood, compote en stroop.

Heeft u vanavond gekozen voor ons menu dan rekenen wij een meerprijs  van € 6,- voor een kaasplateau met vier kazen.

 

2 kazen                € 7,50
3 kazen               € 11,25
4 kazen                € 15,-
5 kazen                € 18,75
6 kazen                € 22,50
7 kazen                €26,25
8 kazen                €30,-

 

 

Harde & half harde kazen

 

Blaarkop

Bennekom | Nederland
Boers | Vegetarisch stremsel | 3 maanden gerijpt
Gemaakt van rauwe koemelk

Deze kaas wordt gemaakt van de melk die 100% afkomstig is van het blaarkop ras. De runderen lopen vrij en worden niet bijgevoerd. Hierdoor is het rendement lager, en de smaak intensiever.

 

Ossau Iraty

Pyreneeën | Frankrijk
Romig | Kruidig | Stevig | 6 maanden gerijpt
Gemaakt van gepasteuriseerde schapenmelk

De kaas is afkomstig van de Ossau-vallei in Frans-Baskenland. Hier trekken ruim 2000 schaapkuddes de bergen in om drie maanden te grazen van de weides. Dit is de basis voor een pittig karakter.

 

Fryslaner

Wolvega | Nederland
Zout kristallen | ziltig | 24 maanden gerijpt
Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk

Een oude kaas Friese bodem die wordt gemaakt van melk afkomstig van koeien die heel de dag in de ziltige weides grazen, en dat proef je terug in de kaas. Gemaakt met vegetarisch stremsel.

 

BellaVitano Espresso

Plymouth | USA
Espresso | 12 maanden gerijpt | Vegetarisch stremsel
Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk

Deze licht zoete BellaVitano is een harde kaas met een nootachtige, fruitige smaak. Gerijpt met Italiaanse passie en gemaakt in Wisconsin. Deze kaas is ingewreven met vers geroosterde espressobonen.

 

Tynjetaler

Tijnje | Nederland
Zoetig | Boers | Nederlandse variant op bergkaas
Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk

Deze gatenkaas uit het Friese Tijnje is een veenweidekaas met een knipoog naar de Zwitserse Alpen. Tijdens de kaasbereiding, ontstaan er gaten en krijgt de kaas zijn specifieke geur en smaak..

 

Landana geitenkaas oud

Bodegraven | Nederland
Vol | Pittig | Kruidig | 10 maanden gerijpt
Gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk

Landana Geitenkaas Oud is een kaas met een pittig karakter en zuivere smaak. Het is een prijswinnaar van diverse belangrijke onderscheidingen in internationale smaakwedstrijden.

 

 

Toma Alpeggio Pidella

Piëmont | Italië
Intens | Compact | Alpen kruiden | 1 maand gerijpt
Gemaakt van rauwe koemelk

De Ossola-berg heeft grote uitgestrekte weides, goed beschut tegen de wind voor dieren, met een opvallende rijkdom van kruiden. Verwerkt in de zomermaanden vanaf de eerste bloei tot het einde van de zomer.

 

Cacio Ercole Gran Riserva

Lazio | Italië
Fris | Scherp | 6 maanden gerijpt
Gemaakt van gepasteuriseerde schapenmelk

Deze pecorino wordt nog steeds op traditionele manier gemaakt in beukenhouten manden. Deze zorgen onder andere voor de traditionele vorm van de kaas.

Testun di pecora in foglie di tabacco

Piemont | Italië
Straf | Pittig | Nootachtig
Gemaakt van gepasteuriseerde schapenmelk

Deze pecorino is een harde kaas. Tijdens het rijpen van de kaas wordt deze ingewikkeld met tabaksbladeren. Hierdoor trekken de rijpe smaken van de bladeren door tot in de kaas.

Witschimmel

 

Picobello

Heeze | Nederland
Pikant | Licht ziltig | Romig | 1 maand gerijpt
Gemaakt van rauwe geitenmelk

De Saanenhof is een biologisch-dynamische geitenboerderij in Heeze. De geiten staan in een potstal. De geiten mogen dagelijks zelf kiezen of ze binnen of buiten willen staan.

 

Fleuricréme

Rand van Champagne & Bourgogne | Frankrijk
Erg romig | Vol | Zacht | 21 dagen rijping
Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk

Het is een double cream kaas, extra romig dus. Er is wel 4 liter melk nodig voor 200 gr kaas. Om de 3 dagen wordt de kaas handmatig gewassen met pekel, dit stimuleert de ontwikkeling van de oranje kleur.

 

 

Fougerus

Île-de-France | Frankrijk
Romig | Rijk | Zoetig | Licht zoute tonen
Gemaakt van rauwe koemelk

Deze rauwe melk boeren-brie is een zusje van de beroemde Brie de Meaux. Fougerus betekent varens, deze brie wordt dan ook tussen varens gerijpt.

 

Ossekop

Oss | Nederland
Zacht | Subtiel | 28 dagen rijping
Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk

Het Brabantse witflora-kaasje is geïnspireerd op de traditionele Franse Camembert en heeft een romig en vol karakter. De structuur wordt tijdens de rijping steeds zachter en romiger.

 

 

Roodflora

 

Langres

Langres | Frankrijk
Pittig | Zacht | Romig | Gewassen in champagne
Gemaakt van gethermiseerde koemelk

De kaas wordt tijdens de rijping gewassen met Marc de Bourgogne en niet gekeerd. Hierdoor ontstaat een wat ingezakte bovenkant en een licht kleverige korst.

 

Pampille

Auvergne | Frankrijk
Krachtig | Boers | Pittig
Gemaakt van rauwe geitenmelk

Door het wassen van de kaas tijdens de rijping en het gebruik van rauwe melk springt de smaak van deze kaas er echt boven uit. De kaas wordt onder druk gerijpt, waardoor de structuur steviger is.

 

Roux

Auvergne | Frankrijk
Romig | Zacht | Aards
Gemaakt van rauwe geitenmelk

Het is een klein geitenkaasje uit de groene heuvels van de Auvergne, wat ooit vulkanisch gebied is geweest. De zuivel van deze kaas is iets wat rul, en mild qua intensiteit.

 

Taleggio

Taleggio | Italië
Romig | Vol | Rijp | 60 dagen gerijpt
Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk

Deze volle en rijpe taleggio heeft zijn intensiteit te danken aan zijn rijping. In tegenstelling tot de standaard wordt deze taleggio ten minste 2 keer zo lang gerijpt. Deze ouderdom doet hem goed.

 

Bocage fermier

Hauts-de-France | Frankrijk
Romig | Boers | Ziltig
Gemaakt van rauwe koemelk

Mooie zachte roodflora uit de noord franse regio Picardie. Deze kaas heeft een romige binnenkant en een ontwikkelde korst wat hem het boerse karakter wat de smaak ontzettend complex maakt.

                                                                                                                                                                                                    

 

Blauwschimmel

 

Blue de Wolvega

Wolvega | Nederland
Half hard | Romig | Vegetarisch stremsel
Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk

Deze biologische blauwschimmelkaas heeft een heerlijk romige en toch pikante smaak. De kazen worden gerijpt in speciaal daarvoor ingerichte cellen. Het leidt tot een pittige kaas die tegelijkertijd toch zacht is.

 

Blue des Basques

Baskenland | Frankrijk
Vol | Pikant | Stevig | 4 maanden gerijpt
Gemaakt van gepasteuriseerde schapenmelk

De kaas wordt gemaakt van schapenmelk van ongeveer 250 kleine schapenboeren uit de regio. Door de luchtige wrongel kan de schimmel zich ontwikkelen en de kaas zijn unieke karakter geven.

 

Grevenbroecker (Achelse blauwe)

Hamont-Achel | België
Romig | Zacht | 10 weken gerijpt
Gemaakt van rauwe koemelk

Bij doorsnede is het net marmer. De kaas dankt zijn blauwe adering aan nauwkeurig op elkaar gestapelde wrongel. Tijdens de rijping wordt de zuivel. De kaas heeft een zeer laag zoutgehalte.

 

Blauw Klaver

Kamerik | Nederland
Romig | Zacht | Licht pikant | As laagje
Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk

Vroeger vond de rijping plaats in de koele Franse grotten. Nu nagebootst met van moderne technieken, zodat een optimale rijping plaatsvindt.

 

Lady’s Blue

Lopikerkapel | Nederland
Krachtig | Romig | Pittig | Biologisch stremsel
Gemaakt van rauwe geitenmelk

Op 10 hectare worden 150 melkgeiten gehouden. In de zomer grazen de geiten in het weiland. Behalve gras, staan er veel verschillende kruiden in het weiland.