m
|
Image Alt

Michelin restaurant

Michelin restaurant Eden Valkenswaard

Hoe verkreeg restaurant EDEN 1 Michelinster? 

Met trots heeft Eden in 2020 1 Michelinster in ontvangst mogen nemen. In 2019 starten Herman en Robin restaurant EDEN. Vol enthousiasme stappen ze in dit avontuur zonder dat ze enige idee hebben wat hen dat jaar stond te gebeuren. Het duo heeft een gelijke visie; een bezoek aan EDEN moet gemoedelijk, vernieuwend maar vooral betaalbaar zijn. Samen met hun team werken ze hard om EDEN naar een ander niveau te tillen. Dit uit pure passie en zonder het doel om een ster te behalen. Herman en Robin willen het beste uit zichzelf halen en continu werken aan zelfontwikkeling.

Verrassingsinspectie door Michelin
Binnen de eerste maand maakt de eerste inspecteur van Michelin zichzelf bekend na een bezoek aan  het restaurant met de boodschap “blijf vooral bij jezelf en volg je gevoel” en dat deden de mannen. De stijl van EDEN werd gevormd, signaturen werden gevormd en het “gekke” pre dessert kwam standaard in het menu.

“Een spannende prijsuitreiking”
In december werden Robin & Herman uitgenodigd voor de uitreiking. Deze zou in het nieuwe jaar plaats vinden, in de week dat restaurant EDEN zijn 1-jarig jubileum zou vieren. Zonder enig vermoeden gaan de twee gedreven ondernemers naar het DeLaMar in Amsterdam. Herman en Robin hopen misschien in de Michelingids vernoemd te worden als nieuwkomer, maar een Michelinster restaurant worden? Dat zat er volgens hen niet in. De show begint, de eerste onderscheidingen worden benoemd, maar EDEN zit er niet bij, helaas. Op naar volgend jaar! De show wordt voortgezet tot het moment is gekomen dat de eerste ster wordt aangekondigd. “Restaurant EDEN, Valkenswaard, Herman Cooijmans en Robin Groos!” De mannen weten niet wat hen overkomt en vol verbazing mag Eden deze onderscheiding in ontvangst nemen.

Michelin ster restaurant- Robin & Herman
Michelin ster restaurant- Wortel & Kefir

1 Michelinster restaurant in Valkenswaard

Er wordt weleens gezegd dat Michelinster krijgen moeilijk is, maar hem behouden dat is pas echt lastig. Bij Eden zorgt het gehele personeelsbestand dat u een onvergetelijke gastronomische fine dining ervaring beleefd. Wij streven constant om u de meest exclusieve dinerervaring te bieden op het gebied van service, ambiance, exclusieve producten. Deze exclusieve producten vindt u terug  op onze menukaart en onze unieke wijnkaart. 

 

Hét goedkoopste michelin restaurant van Nederland/Europa

Restaurant Eden is niet alleen een van de weinige Michelin restaurants in Noord-Brabant maar ook nog eens hét goedkoopste Michelin restaurant van Nederland. Bij ons staat de klant centraal, niet alleen in onze service en hoge kwaliteit luxe eten, maar ook in het voorzien van de beste prijskwaliteit verhouding. In het inspiratie menu van Eden kan je al luxe dineren vanaf 52 euro per persoon! Dit is een diner bij een michelin restaurant, maar dan zo goedkoop dat het een vergelijkbare prijs is met een drie gangen menu van een normaal restaurant!

FAQ

Hoeveel restaurants zijn er in 2023 in Nederland met 1 Michelin ster? 

Momenteel zijn er 125 restaurants in Nederland met 1 Michelinster. 15 restaurants daarvan zijn gevestigd in Noord-Brabant. Restaurant EDEN mag met trots mededelen daar een onderdeel van te zijn.

Wat kost een Michelin diner bij restaurant EDEN? 

Al voor €54,- krijgt u een 4-gangen Michelin diner bij restaurant Eden. Alle andere zeer gunstig geprijsde gerechten vindt u in ons menu

Ons menu is opgebouwd in twee geweldige menu’s. Het JRE Menu & het Inspiratie Menu. Het JRE Menu bestaat uit exclusieve producten en is te bestellen van 4 tot en met 6 gangen. Het Inspiratie Menu is een menu waar EDEN zijn creativiteit in kwijt kan. In dit menu zal je dan ook het meest verrast worden door bijzondere producten en smaakcombinaties.