m
|
Image Alt

Nierstichting

Restaurant EDEN &
de Nierstichting

Wij vinden als Restaurant EDEN dat wij een verantwoording hebben naar onze gasten en onze samenleving. Laten zien dat sommige aanpassingen in onze voeding niet altijd hoeft te betekenen dat dit daarom maar inleveren is op beleving en genot is voor ons belangrijk. Samen met de Nierstichting willen we meer aandacht besteden aan het belang van minder zout eten. Voedsel heeft al veel smaak van zichzelf, waardoor er vaak niet te veel zout toegevoegd hoeft te worden. Hier houden wij elke dag rekening mee. Omdat wij dat willen, omdat we dat nodig vinden. Zonder dat het smaak tekort doet. Wij staan hier niet mee te koop. Veel gasten zullen het zich niet realiseren. Maar voor ons is dit belangrijk. Voor ons is dit verbetering. Daarom werken wij graag samen door mee te hebben gedaan met de restaurant driedaagse van de nierstichting, en door ons in te zetten voor hun volgende campagne; “Minder zout, meer smaak”.

 

Herman Cooijmans;

“Koken is passie, en passie voor mij is smaak. Smaak die je wilt overbrengen aan je gasten. Smaak die niet tekort mag doen. Smaak die je in verroering moet brengen, en emoties moet oproepen. Deze smaak is niet zout. Deze smaak is een juiste samenstelling van alle elementen op het bord. Op basis van pure smaken, natuurlijke smaken. Want pas dan, heb je echte passie op je bord. En waarom? Voor ons is dit belangrijk, voor ons is dit verbetering!”

Nierstichting

Eet minder zout en wees zuinig op je nieren. Dat is in het kort de boodschap die de Nierstichting wil uitdragen. Dit met de campagne die liep van 9 tot en met 15 mei 2022, en die ze doorzetten met hun nieuwe campagne “Minder zout, meer smaak”. Want ook zoutbewuste gerechten kunnen smaakvol zijn, is de filosofie. ,,Goede, pure producten hebben van zichzelf al genoeg smaak”. Je nieren zijn van levensbelang. Ze zijn onmisbaar voor een gezond en fit leven. Daarom strijdt de Nierstichting voor gezonde nieren voor iedereen en doen we er alles aan om het leven van nierpatiënten te verbeteren.

Kijk ook eens op: Minder zout, lekker gezond.

Fermentatie

Dit is een manier waarop we houdbaarheid kunnen verlengen, smaken kunnen versterken, en natrium kunnen verlagen. Dus zijn we aan de slag gegaan. We hebben heel veel verschillende groentes en fruit soorten gefermenteerd. Verschillende fermentatie processen zijn geprobeerd en ook de duur is gevarieerd. Op het begin is het vaak mis grijpen omdat fermentatie wel een heel secuur proces is. Maar na vele malen proberen en vele variaties, hebben we toch het resultaat gekregen wat we wenste. En de uitkomst; een gerecht, onze “lasagne”.

Wil je meer weten over onze lasagne? Ga dan naar het artikel.

tussengerecht gefermenteerdeLasagne