m
|
Image Alt

Oud en nieuw met michelin oliebollen voor oudjaar van Restaurant EDEN

Oliebollen op oudejaarsdag

Afhalen op 31 december 2023 tussen 12:00 en 17:00 uur

Onze oliebollen traditie op oudjaar

Ook dit jaar gaan wij met oud en nieuw weer onze michelin oliebollen verkopen op oudejaarsdag. Sinds de start van ons restaurant in Januari 2019 hebben wij een jaar de kerstdagen mogen verzorgen voor onze gasten. In 2020 en in 2021 was dit helaas door corona niet mogelijk. Dit heeft er echter wel tot geleid dat wij een mooie traditie hebben gestart. Vier oudjaar met onze heerlijke verse en ambachtelijke oliebollen en beignets, en luidt samen met vrienden en familie het nieuwe jaar in.

oliebol oudjaar michelin

Waarom deze oudjaar traditie

Al sinds zijn 15e doet chef Herman Cooijmans oliebollen bakken met oud en nieuw. Gezellig voor het gezin op oudejaarsdag. Met de jaren groeide deze hobby beetje bij beetje uit naar gezellig met vrienden bakken voor familie en vrienden. Op het moment dat wij in 2020 niet onze gasten mochten ontvangen met kerst creëerde de vraag bij Robin en Herman; wat dan? Waarom geen oliebollen. Vers en ambachtelijk. Zowel “normaal” als in “EDEN stijl”. Als snel waren wij enthousiast over het idee en na het succes en plezier van het eerste jaar was het wel duidelijk. Dit moeten we blijven doen. En zo doende dit jaar onze 3e editie.

Onze Soorten michelin oliebollen

Wij laten graag onze kennis en vakmanschap reflecteren in ons assortiment oliebollen. Zoals u misschien weet worden deze vaak met bier gemaakt. Zo ook de onze. Wij kiezen alleen niet voor een normaal biertje, nee chef Herman Cooijmans kiest voor karakter en body door al zijn oliebollen te maken met tripel bier. De bereiding zorgt ervoor dat er geen alcohol achter blijft in het beslag, hierdoor zijn ze te eten door jong en oud. Wij maken natuurlijk een naturel oliebol en een krenten oliebol (met stukjes appel). Maar ook iets bijzondere varianten. Zoals een oliebol gebaseerd op ons eerste Signatuur gerecht dat echt out of the box was. De “bokkenpoot”. Als pre-dessert bij ons; vanille parfait, “kuusj” ham (mooie Limburgse gedroogde varkensham) en kaviaar. En een Aziatische oliebol. Deze heeft de rijke smaken van sesam, hoisin en kumquat (kleine citrus vruchtjes).

Naturel-Tripel

Onze naturel-tripel oliebol is de standaard. Deze receptuur is de basis voor bijna alle oliebollen die wij verkopen met oudjaar. Onze Signatuur en rozijnen-appel oliebol zijn afleidingen hiervan.

Signatuur

Bij onze signatuur oliebol komen hier stukjes “kuusj” ham (mooie Limburgse gedroogde varkensham) door het beslag heen. Lokale Anna Dutch kaviaar uit Eindhoven en vanille suiker en gell.

Pre-dessert | Bokkenpoot
“Mijn eerste echte EDEN signatuur gerecht”.

Dit gerecht heeft een bijzonder ontstaan. En een speciale waarde in ons restaurant
oliebol michelin oud en nieuw
oliebol michelin oudejaarsdag

Rozijnen-appel

Bij onze rozijnen-appel oliebol, worden de rozijnen eerst geweekt in een marinade om ze extra sappig te krijgen, en om ze hun kenmerkende smaak te geven. Vervolgens worden deze samen met blokjes appel door het beslag heen vermengd.

Aziatisch

Bij onze Aziatische oliebol is er wel vanuit de basis gewerkt om de Aziatische oliebol te creëren, maar uiteindelijk is er zo veel van het originele recept afgeweken dat er niet meer te spreken valt over een afleiding. Wel heeft deze michelin oliebol echt de EDEN twist. Hij heeft dat herkenbare Aziatische smaak toontje gecombineerd met heerlijke frisse citrus en rijke sesam smaken.