Restaurant
Eden

Restaurant Eden in Valkenswaard staat voor gastvrijheid, gastronomie en beleving. Eigenaren Herman Cooijmans en Robin Groos willen jou als gast prikkelen met uitgesproken smaken en een onmiskenbare presentatie van de gerechten. ‘Ons concept is toegankelijk, maar we gaan wel voor de beste kwaliteit.’

Chef-kok Herman kiest in de keuken voor verse producten. ‘We willen uitblinken met gedurfde smaakcombinaties en spannende bereidingen aan tafel. Onze gasten prikkelen en verrassen.’

Aan de voorkant zijn de wijnen in goede handen bij Robin. ‘Ook in het glas wordt de gast verrast door onze keuzes. Wijnen met spanning, die uiteraard ook gewoon heel lekker zijn.’

Herman en Robin hebben een lang verleden bij Hostellerie Vangaelen in Heeze en realiseren nu samen hun horecadroom: een eigen restaurant in hun provincie.

De naam is afgeleid van Garden of Eden of Hof van Eden. Hof van Eden staat voor weelderigheid en een luxueus leven. Het paradijs, vandaar de slang in het logo. ‘Dit is waar het bij ons om draait. De service en de producten moeten top zijn, en gasten worden volledig in de watten gelegd.’

Restaurant Eden Valkenswaars Herman Cooijmans chefkok | Fotografie door Jamie de Leeuw photography
Right Parallax Background Element

GASTHEER/
SOMMELIER

Robin Groos

Robin heeft een passie voor wijnen. ‘Als kleine jongen was ik altijd al bezig met smaken’. Al snel was zijn passie voor wijn geboren, hij is altijd opzoek naar vernieuwing in zijn wijnkaart en arrangement.

 

‘Wijn is mijn passie en die wil ik graag met mijn gasten delen’.

 

Als gastheer vind robin het belangrijk dat zijn gasten zich thuis voelen en wil hij iedereen een onvergetelijke avond bezorgen. Met zijn team zet hij elke avond weer een top prestatie en dat geeft hem energie.

Chefkok

Herman Cooijmans

Chef-kok Herman Cooijmans gaat bij Restaurant Eden voor onverwachte en spannende combinaties. Maar wel verfijnd en met producten van de beste kwaliteit. Na dat hij jaren als chef een bib gourmand heeft mogen koken heeft Herman in zijn eigen restaurant binnen een jaar een Michelin ster weten te bemachtigen. Maar Herman is nog niet klaar met het ontwikkelen van zichzelf en zijn keuken. Hij blijft zoeken naar het onbekende.

 

“Je moet je in je vak niet laten begrenzen. Je moet lef tonen en uit je comfortzone te stappen. We gaan niet voor de makkelijke en veilige weg, dat is geen optie. Want als je iets nog nooit gedaan hebt, weet je niet of je het wel of niet kan. Alleen zo haal je alles uit je vak en kun je grote culinaire hoogtes bereiken.“

Versterk
ons
team

Bij Restaurant Eden is (bijna) altijd plek voor ambitieuze medewerkers. Heb jij de drijfveer om samen met het team te gaan voor het beste, stuur dan een e-mail naar info@restaurant-eden.nl.

Op dit moment zoeken eigenaren Herman Cooijmans en Robin Groos een chef de partie en afwassers (fulltime en parttime).

Stuur je sollicitatie naar