Restaurant
Eden

Restaurant Eden in Valkenswaard staat voor gastvrijheid, gastronomie en beleving. Eigenaren Herman Cooijmans en Robin Groos willen jou als gast prikkelen met uitgesproken smaken en een onmiskenbare presentatie van de gerechten. ‘Ons concept is toegankelijk, maar we gaan wel voor de beste kwaliteit.’

Chef-kok Herman kiest in de keuken voor verse producten. ‘We willen uitblinken met gedurfde smaakcombinaties en spannende bereidingen aan tafel. Onze gasten prikkelen en verrassen.’

Aan de voorkant zijn de wijnen in goede handen bij aspirant-vinoloog Robin. ‘Ook in het glas moet de gast worden verrast door onze keuzes. Wijnen met spanning, die uiteraard ook gewoon heel lekker zijn.’

Herman en Robin hebben een lang verleden bij Hostellerie Vangaelen in Heeze en realiseren nu samen hun horecadroom: een eigen restaurant in hun provincie.

De naam is afgeleid van Garden of Eden of Hof van Eden. Hof van Eden staat voor weelderigheid en een luxueus leven. Het paradijs, vandaar de slang in het logo. ‘Dit is waar het bij ons om draait. De service en de producten moeten top zijn, en gasten worden volledig in de watten gelegd.’

Restaurant Eden Valkenswaars Herman Cooijmans chefkok | Fotografie door Jamie de Leeuw photography
Right Parallax Background Element

GASTHEER/
SOMMELIER

Robin Groos

De horecaloopbaan van Robin begint bij Hostellerie Vangaelen in Heeze, waar hij samenwerkt met Herman. Andere restaurants op zijn cv zijn Lugar in Waalre en Sabero in Roermond. Het Limburgse restaurant van Sonja en Nico Boreas staat in de Michelingids voor 2019 vermeld met (direct) twee sterren.

Als jonge jongen heeft Robin ambities als kok. Hij gebruikt zijn gevoel voor smaak echter om zich verder te ontwikkelen op het gebied van wijn. Na zijn horecaopleiding kiest hij voor de Wijnacademie en inmiddels is Robin aspirant-vinoloog. De wijnen van Restaurant Eden zijn bij hem dus in goede handen. ‘Wijn is mijn passie en die passie wil ik graag met onze gasten delen.’

Chefkok

Herman Cooijmans

Herman Cooijmans begint zijn loopbaan in de horeca bij Hostellerie Vangaelen. Daar werkt dan ook zijn huidige compagnon Robin. Na zijn vertrek uit Heeze staat hij in de keukens van de door Michelin bekroonde restaurants Wollerich in Sint-Oedenrode en De Treeswijkhoeve in Waalre.

In 2017 ontvangt hij als chef van Restaurant Juliana in Valkenburg een Bib Gourmand. Deze onderscheiding van Michelin staat voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

‘Ik wil niet voorspelbaar zijn’. Chef-kok Herman gaat bij Restaurant Eden voor onverwachte en spannende combinaties. Maar wel verfijnd en met producten van de beste kwaliteit.

Zijn droom een eigen restaurant te hebben, realiseert hij nu met zijn compagnon Robin. Beiden vallen op het pand en samen gaan ze er van start met Restaurant Eden.

Versterk
ons
team

Bij Restaurant Eden is (bijna) altijd plek voor ambitieuze medewerkers. Heb jij de drijfveer om samen met het team te gaan voor het beste, stuur dan een e-mail naar info@restaurant-eden.nl.

Op dit moment zoeken eigenaren Herman Cooijmans en Robin Groos een chef de partie en afwassers (fulltime en parttime).

Stuur je sollicitatie naar