m
|
Image Alt

Robin Groos

Robin Groos.

Mijn naam is Robin Groos. Ik startte mijn carrière in een eetcafé, De Koffer in Heeze. Op de vloer van dit cafeetje voelde ik mij thuis. Ik kreeg waardering van de gasten en voor het eerst in mijn leven was ik ergens goed in. Al snel nam de horeca mijn leven over. Mijn deelname aan mijn middelbare school werd vanaf dit moment “parttime”, dit gecombineerd met een club leerplichtambtenaren bracht meteen een extra dimensie aan mijn onstuimige puberperiode.

Vanaf hier was het duidelijk dat het horecaleven voor mij “meant to be” was. Ik werkte steeds meer en meer, en met meer plezier. De bedrijven waar ik voor werkte werden steeds gastronomischer en ik kreeg steeds meer invloed op de bedrijfsvoeringen. Hier ontpopte mijn passie voor wijn. Ik volgde wijn en gastronomie opleidingen en schreef me in voor wedstrijden. Zo vond ik mijn weg als sommelier naar het twee sterren restaurant Sabero.

Restaurant-EDEN-Robin-Groos

Na een korte periode opende er voor mij een kans; de kans om een restaurant te starten. Ik stuitte per ongeluk op een oud collega, die ook droomde van een eigen zaak. En zo werd Herman mijn compagnon en chef van ons restaurant. We hebben samen een visie gecreëerd en blijvend op zoek naar vernieuwing. Herman is een kei in het combineren van uitgesproken smaak combinaties. “Ik bevindt mij altijd tussen mensen, houd me bezig met mijn netwerk en maak connecties”. Wij zijn twee tegenpolen die elkaar perfect aanvullen. Niks is ons te gek en alles kan beter…. Alles moet beter. Met onze passies gebundeld brengen wij EDEN naar de top.

“IK ben snel verveelt”

Ik ben snel verveelt, zoals iedereen hier bij EDEN. Ik ben daarom altijd opzoek naar nieuwe wijnen. Zelf vind ik Oost-Europa een veel belovend gebied. Hier vind je wijnen met veel karakter en zijn vaak terroir gedreven. Hier vindt je allerlei verschillende micro klimaten waardoor je ook de stijlen enorm uiteen lopen.

Maar ook in de klassieke wijnlanden zijn mindere bekende regio’s en wijnmakers die ontzettend spannende wijnen produceren. Samen met de importeurs ben ik altijd op zoek naar “gekke” wijnen, wijnen die je wellicht niet op elke wijnkaart tegen komt. Daarom vind je op de wijnkaart ook niet de klassieke indeling maar heb ik deze op smaakprofiel gecategoriseerd. Kan ik jou zo verleiden naar een van de bijzondere wijnen die niet zo voor de hand liggen?

Bekijk onze wijnkaart

Eigen frisdranken

Naast wijn ben ik ook bezig met het maken van mijn eigen frisdranken. Hiervoor gebruik ik alleen maar pure producten. Daarnaast zijn ze ook laag in suiker. Dit loopt uit van ice tea tot cola van Kolanoot.

Hiervoor maak ik regelmatig gebruik van het fermentatie proces, zo kan ik (natuurlijke) koolzuurhoudende frisdranken maken, verlengd dit de houdbaarheid van de drank en zorgt het voor extra complexiteit in de smaak.

Villano

Villano is een Cuvée die Robin Groos in samenwerking met bodegas El Angosto heb gemaakt. We hebben gekozen voor een blend van Riesling en Sauvignon blanc en deze heeft een rijping gekregen van 10 maanden op 500 liter frans eiken. Dit franse eik zorgt voor kracht, rondeur en dat mooie vanille aroma. Riesling en Sauvignon blanc zijn beide druivenrassen met een mooie zuur graad en een aromatisch karakter. Dit gecombineerd met de rijping zorgt voor een uiterst complexe wijn. Villano heeft frisheid, kracht en tropisch. Daarnaast heeft hij een ontzettend mooi rijpings potentieel El Angosto is gelegen in het zuidelijke gedeelte van het gebied Valencia. De wijngaarden liggen op heuvelachtige, kalkrijke bodems die arm zijn aan organisch materiaal. Het doel van de wijnmaker is om mediterrane, elegante en geconcentreerde wijnen te produceren, waarbij het terroir zoveel mogelijk gerespecteerd wordt.

“I’m Villano. The villian of viticulture and born in de garden of EDEN. I’m bold and aromatic but with a youthfull acidity. Based on Sauvignon blanc and riesling, Aged on french oak. That defiant combination and the craftmanship of my maker define me for who I am. I dare you to open me and try for yourself!”