Tussengerecht | lasagne
Wij hebben dit tussengerecht ontwikkeld vanuit onze leergierigheid naar fermentatie. Dit is een manier waarop we houdbaarheid kunnen verlengen, smaken kunnen versterken, en natrium kunnen verlagen. Dus zijn we aan de slag gegaan. We hebben heel veel verschillende groentes en fruit soorten gefermenteerd. Verschillende fermentatie processen zijn geprobeerd en ook de duur is gevarieerd. Op het begin is het vaak mis grijpen omdat fermentatie wel een heel secuur proces is. Maar na vele malen proberen en vele variaties, hebben we toch het resultaat gekregen wat we wenste. En de uitkomst; een gerecht, onze “lasagne” bijna volledig op smaak gebracht met gefermenteerde ingrediënten. We hebben gefermenteerde cherrytomaat, sojabonen, Parmezaan en tonijn. Dit zijn DE 4 smaak makers van dit gerecht. We beginnen onderop met een frisse tomaten “salsa”. Op smaak gebracht met de gefermenteerde cherrytomaat. Vervolgens een bechamel van aubergine. een “gehakt” van paddenstoelen en noten. En een schuim van miso, met daaroverheen flakes van bonito. Een mooi gerecht dat vol zot van smaak. Bijna volledig vegetarisch is. En ongelofelijk lekker.
Klik hier en ga naar onze menu kaart en zie wat wij creëren.