Villano
Villano
Villano is een Cuvée gemaakt door bodegas El Angosto en Robin Groos (onze oud sommelier). Robin heeft deze wijn tijdens zijn periode bij restaurant EDEN ontwikkeld samen met een van onze wijn leveranciers. Zei hebben gekozen voor een blend van Sauvignon blanc en Verdejo. Deze blend heeft een rijping gekregen van 10 maanden op een combinatie van 500 liter frans en Amerikaans eiken. Dit zorgt voor kracht, rondeur en dat mooie vanille aroma. Sauvignon blanc en verdejo zijn beide druivenrassen met een mooie zuur graad en een aromatisch karakter. Dit gecombineerd met de rijping zorgt voor een uiterst complexe wijn. Villano heeft frisheid, kracht en tropisch. Daarnaast heeft hij een ontzettend mooi rijpings potentieel.
El Angosto
El Angosto is gelegen in het zuidelijke gedeelte van het gebied Valencia. De wijngaarden liggen op heuvelachtige, kalkrijke bodems die arm zijn aan organisch materiaal. Het doel van de wijnmaker is om mediterrane, elegante en geconcentreerde wijnen te produceren, waarbij het terroir zoveel mogelijk gerespecteerd wordt.