m
|
Image Alt

Föda Silva

Voedselbos
Föda Silva,
't Mortelke

Al lange tijd zijn wij als Restaurant EDEN opzoek geweest naar een agrariër of voedselbos waarmee wij kunnen samenwerken om zo onze behoefte aan duurzame en bijzondere producten te vervullen.

Wij werden benaderd door Kyara & Carlyn van het voedselbos Föda silva gelegen aan ‘t mortelke in Valkenswaard. Wij waren blij verrast met deze toenadering en zijn vervolgens enthousiast naar een rondleiding van hun voedselbos gegaan. Hier werd hun filosofie en visie voor hun Föda silva besproken, en onze bijdrage hieraan. Al snel merkten we dat onze visie goed overlappen en hieruit ontstond een mooie samenwerking door deze gezamenlijke filosofie.

Onze manier van werken waarbij wij gebruik maken van onbekende producten gecombineerd met een no waste policy sluit naadloos aan bij de bedrijfsvoering van Föda Silva. Het past ook goed in onze dutch cuisine stijl, waarbij lokaal eten met minder vlees vooral centraal staat.

Het voedselbos ’t Mortelke in het nabij gelegen Brabantse dorpje Borkel en Schaft produceert de bijzondere groentes, fruit soorten en kruiden waar wij enthousiast van worden. Pure producten gemaakt op een verantwoordelijke en duurzame wijze.

 

“Voedselproductie en natuur zijn geen tegengestelde gebieden meer, maar voedselproductie maakt gebruik van wat de natuur ons te bieden heeft. Wij zien de waarde van de natuur zélf. De mens is onderdeel van de natuur en voegt waarde toe. De waarden van natuur-inclusieve voedselproductie is zichtbaar geworden voor iedereen.”

 

Kijk op onze menukaart, hierop staan verschillende gerechten die wij met hun producten maken.

Right Parallax Background Element
voedselbos - föda silva - 't mortelke
voedselbos - föda silva - 't mortelke
voedselbos - föda silva - 't mortelke

https://www.fodasilva.com/

Het Mortelke 3, Borkel en Schaft.